TIBI 5.: ZSELÉS-KRÉMES ÚJDONSÁGOK
Idén a Boci csokik mellett a Tibi is új köntösbe bújtatta kollekcióját. Hovatovább az összes gyümölcskrémes csokitáblát "kilapította" (hüpp!hüpp!viszlát duci csokikockák!), a régi folyékony krémet szilárdra cserélte és kiegészítette egy réteg zselével is. Sőt, mint megtudtam a honlapjukról (http://kekszbox.blogspot.hu/2016/05/balaton-kokusz-pokusz.html), a csokimasszát is "milkásították" (ezt a szót nem ők használták, én újítottam); mogyorópasztát kevertek bele.
Szerencsére azért az én kedvencemet (huhh!) a trüffelkrémeset nem kukázták, bár tény, hogy arra is rálépett egy elefánt:(( Én kimondottan imádtam a vastag csokitalpat és a sok-sok krémet, ami egy egységre jutott. Ráadásul kettévágva is nagyon jól nézett ki!
Emellett még a klasszik tej és étcsoki, a törtmogyis és egészmogyis is megmaradt. Illetve, az ananászkrémes-zseléset étcsokis változatban is elkészítették.
Így jelenleg 13 féle tibivel találkozhatunk a boltok polcain.
Itt most a tejcsokis-gyümölcskrémeseket vesszük sorra.
Mivel mással is kezdhetném, mint a meggyessel, de mielőtt kibontom néhány mondat a csomagolásról. Nekem ez már túl minimál dizájnos, bár végülis a sima étcsokin és a tejcsokin is csak a név (tibi) szerepel, aztán mégis jó. Nem is beszélve olyan nemzetközi márkákról, mint a Twix és a Mars, akik a külső kidolgozását szintén nem vitték túlzásba. Bár marketing szempotból az a fontos, hogy a márka egyértelműen beazonosítható legyen a vásárló számára. Hát, ekkor betűket,azt hiszem, nehéz lesz nem észrevenni!:)
Kibontva kellemes illat röppen a levegőbe. Érződik a gyümölcsös beütés és a tejcsokis jelleg is.
Mint látható a gyümölcsös táblák is olyan külsőt kaptak, mint a klasszik tej-vagy étcsoki tibik.
Kettétörve a kockát kicsit meglepődtem. A zselé helyett, amit én szilárd anyagnak gondolnék, egy folyékony, nyúlós, ragacsos massza buggyant ki, ami leginkább a szirupra emlékeztet.
Ízében viszont ez hordozza az esszenciális gyümölcsaromákat, mely végülis a csoki karakterét meghatározzák. Próbáltam külön az alsó krémet is megkóstolni, nagy nehezen és nyakig ragacsosan végül is sikerült. Eléggé semleges, kicsit tejes-joghurtos. A csoki is finom krémes, bár szerintem azzal a régiben sem volt semmi baj.
Tény, hogy összhatásában finom. És, ha már az előbb megemlegettem a Milkát... Szerencsére annak csak a csokiját, a rémes műanyag ízű gyümölcszseléjét nem vették át, így egy határozottan élvezhető végeredmény kerekedett!
Következzék az ananászos! Ez a kép sikerült leginkább. Ez közelíti meg legjobban a valósághű felépítést. Sajnos, mivel kevés a krém a kockában, nehéz igazán látványos fotót készíteni róla.
Itt annyira külsőleg nem érződik a gyümölcs, nemúgy ízében. Most már értem, miért ebből hozták ki az étcsokis változatot is. Zseniális, annak ellenére mondom ezt, hogy az ananász, mint gyümölcs, nem tartozik egyébként a kedvenceim közé (de nagyon nem). Ennek a csokinak azonban határozottan jól áll!
Ez a kép sem éppen nyerő. A meggyestől annyiban tér el külalakra, hogy a krém halványabb rózsaszaín, viszont a zselé sötétebb piros. Ízben viszont messze alulmarad az előző kettőtől. Ha látatlanban kéne felismerni, milyen ízű is ez, biztos, hogy az eper nem jutna eszembe. Sőt a gyümölcsös jelleg ebből hiányzik a leginkább. Sima joghurtos, tejkrémes csokira tippelnék.
A feketeribizlissel is az a bajom, mint az epressel. Semmi gyümölcsös íz. Itt a zselét annyira jellegtelenre készítették, hogy a csoki teljesen uralkodik a töltelék felett.
Végére maradt az áfonya. Eddig kettő-kettő a jó és kevésbé sikerült javára.
Jelentem ez is fincsi! Kicsit savanykás ízt is érzek benne, ami mintha eddig nem lett volna. De az a klasszikus áfonyaaroma jól felismerhető és jól kijönnek a tejcsokival.
Minden jó, ha jó a vége!
Összefoglalva.
Aki eddig nem szerette az ananászt, az ebben a formában fogja,
finom az új receptúra alapján készült csoki,
a zselé ragacsos, de nagyon, így törekedjünk a kockát egészben elfogyasztani,
bár a zselé ragacsos, sokkal gyümölcsösebb ízű, mint a hasonló Milkáké,
minden tábla 22% krémet és 13% zselét tartalmaz.
Összetétel:
tejcsoki: cukor, kakaóvaj, kakaómassza, sovány tejpor, zsíros tejpor, tejsavópor, vajzsír, mogyorópaszta, szójalecitin, aroma
krém: cukor, pálmazsír, glükóz-fruktózszirup, tejsavópor, szorbitszirup, joghurtpor 0,6%,színezékek, sovány tejpor
zselé: citromsav, gyümölcslé koncentrátum, aroma, gyümölcspor 0,2%,szójalecitin
Kakaó szárazanyagtartalma min. 29%
100 g 491 kcal
MÉG TÖBB TIBI CSOKI KÉPEKBEN:
CITROMOS SAJTTORTA:
SÁRGABARACKOS ÉS CSOKIKRÉMES:
Megjegyzések
Megjegyzés küldése