BOCI 7.: NASI CSOKOLÁDÉK ZSELÉVEL, MOGYORÓVAL,MAZSOLÁVAL


Mivel is lehetne jobban újrakezdeni egy blogot, mint a róla elnevezett édességgel:)))
A Boci nemrég megalkotta "Nasi" kollekcióját.

Hiába, ez a hírnév átka...:))) - szeretem az ilyen átkokat!


A családba 4 féle kombináció került: fehércsokis, étcsokis, tejcsokis és fehér-tejcsokis.
Mindegyikben közös, hogy ezúttal nem krémet töltöttek két csokiréteg közé, hanem magába a csokiba kevertek bele mazsolát, pirított földimogyorót és narancsos zselécukrot.

Aki körbenézett már kicsit a nemzetközi piacon annak ez a formátum ismerős lehet, a cseh-szlovák vonalról. A Studentská Pecet  (képek itt: https://www.google.hu/search?q=studentsk%C3%A1+pecet&client=firefox-b&sa=X&biw=1920&bih=947&tbm=isch&tbo=u&source=univ&ved=0ahUKEwiW55ve2fTMAhUDthQKHW4OBWIQsAQIGQ) az Oriontól kb. olyan, mint itthon a Boci csoki. Régre visszanyúló és kedvelt honi márka.
Kezdetben annak is ezek a klasszikus változatai voltak, de most már  számtalan variációval lehet találkozni. Amikor én azon a vidéken jártam, a meggyeset kóstoltam. Az abban különbözött az alaptól, hogy a zselé volt benne meggyes ízű, a többi hozzávalót változatlan formában hagyták.

Lássuk be a Boci nagy feladatra vállalkozott, s annak ellenére, hogy itthon annyira nem ismert az imént említett márka, mégiscsak egy klasszikust lekoppintani elég bátor cselekedet. Arról nem is beszélve, hogy kicsit pofátlanság is, dehát ez a piacon már bevett szokás, így mellőzhető az elmarasztalás.
Inkább lássuk, a végeredményt!


A bőség zavarában elsőként a tejcsokisat választottam. Mint látható, új csoki új külsővel is jár. Illetve ez a csomagolás először a fehércsokis-kávés szériában jelent meg (azokról is lesz szó később), ami pár héttel korábban tűnt fel a piacon.  (Azóta, ha jól láttam, már a régi ízek is új köntöst kaptak.)
Sokkal informatívabb, mint elődje és személy szerint én annak is örülök, hogy a boci motívum visszatért.


Kibontva a csokit ez a látvány tárul elénk. Wow! Ennél már csak az illata megnyerőbb. Tömény tejcsoki kellemesen pörkölt mogyoróförgeteggel. Innen már nincs visszaút! Kizárt, hogy ezen a ponton valaki azt mondja, ebből én nem kérek!


A csokiból szépen törni lehetetlen. A zselé elég nehezen adja meg magát, kicsit nyúlós és ragadós, ragaszkodik ahhoz, hogy egyben tartsa a sorokat. De végülis csak sikerül kisebb egységkre osztani.


Guszta, nemde! Látszik, hogy nem spórolták ki a hozzávalókat, így szinte minden kockára jut valami. Azt nem feltétlen mondanám, hogy mindegyikben van mazsola is meg mogyoró is meg zselé is, de kettő féle tutira.
A mazsola jó puha. Szerencsére nem a magos, meg szárbennehagyós, fog alatt sercegős fajtát tették bele. Kimondottan élvezet rágni! Ráadásul a csokival is jól kijönnek. Csakúgy, mint a narancsízű zselé. A pörkölt mogyiról már nem is beszélve. Az valami zseniális! Rettentően jól ropog,karamellizált, ami már önmagában is elmenne, de ahol a három elem találkozik, ott igazán katartikus élményben lesz részünk. Annyira változatos és annyira jól eltalált kombinációról van szó, hogy itt hívnám fel mindenki figyelmét, hogy a megszokott táblamérethez képest ez kétszer akkora (!), szóval erőteljes önfegyelemre lesz szükség, hogy a mértéket megtartsuk.

Termék pontos megnevezése: Tejcsokoládé fölimogyoróval 12%, mazsolával 12%, és zselével 12%
Kakaóvajhoz adott növényi zsírokat tartalmaz.

Összetevők: cukor, narancsízű zselécukor (cukor, glükózszirup,víz, zselésítőanyag, citromsav, nátrium-citrát,aroma, pálmazsír, karnaubaviasz),
földimogyoró, mazsola, kakaóvaj, zsíros tejpor, kakaómassza, shea és pálmazsír, tejzsír, lecitin, poligricerin-poliricinoleát, tejcukor, tejsavópor, vaníliakivonat, mogyorópaszta.

Kakaó szárazag.tartalom: min. 27%

100 g 115 kcal


Termék megnevezése: Fehércsokoládé földimogyoróval 12%, mazsolával 12% és zselével 12%

Összetétel:  cukor, narancsízű zselécukor (cukor, glükózszirup,víz, zselésítőanyag, citromsav, nátrium-citrát,aroma, pálmazsír, karnaubaviasz),földimogyoró, zsíros tejpor, kakaóvaj, pálma és kókuszzsír, mazsola,cukor, lecitin, poligricerin-poliricinoleát, vaníliakivonat

100 g 115 kcal


A fehércsokis, még az előzőnél is látványosabb, bár tény, hogy illatban viszont alulmarad társától. Mondjuk ez annyira nem baj, mert a legtöbb fehércsokinak van egy jellegzetes savanykás szaga a belepakolt tengernyi tejportól, ami szerencsére itt nem jelenik meg. Inkább  visszafogott vanília és enyhe pörkölt mogyoró érvényesül.


Látványbam kicsit a sztracsatellás kombókra emlékeztet.


Érdekes módon ebben jobban észrevehető a zselés cukor, pedighát azt gondolhatnánk, hogy a világos a sötétebben jobban mutat. Nemcsak látványban, de ízben is sokkal inkább meghatározó. A citrusos jelleg annyira fantasztikus a vaníliás fehércsokival, hogy az önmagában is remekmű lenne! Igaziból nekem ebből a többi elem nem is hiányozna.
Ha az előbbi zseniális volt, ez méginkább az! És bár nem vagyok fehércsoki párti, de ezt kár lett volna kihagyni! Utoljára a Ritter Sport Buttermilch-Zitrone kreációnál mondtam, hogy a fehércsoki jó. Úgy látszik, hogy a fehércsokihoz a citrusos ízek remekül passzolnak!



Termék megnevezése: Étcsokoládé fölimogyoróval 12%, mazsolával és zselével 12%
Kakaóvajhoz hozzáadott növényi zsírokat tartalmaz.

Összetevők: cukor, narancsízű zselécukor (cukor, glükózszirup,víz, zselésítőanyag, citromsav, nátrium-citrát,aroma, pálmazsír, karnaubaviasz),
földimogyoró, mazsola, kakaóvaj, zsíros tejpor, kakaómassza, shea és pálmazsír, tejzsír, lecitin, poligricerin-poliricinoleát,  vaníliakivonat

Kakaó szárazag.tartalom: min. 39%

100 g 111 kcal



Ez lenne az étcsokis, de a valóságban kicsit sötétebb. Nem sokkal, mint a tejcsoki, de azért ennyire mégsem világos.


Talán ez a szín már közelebb áll a valósághoz.

Illatát egyértelműen a kakaó határozza meg. Klasszik étcsoki, és ezúttal a mogyorót sem vélem felfedezni benne.

Íze az előzőekhez képest meglehetősen keserűnek tűnhet. Amin a mazsola és a zselécukor sem tud változtatni. Sajna a mogyoró ízét is elnyomja az intenzív csoki. Ez tényleg "kakaó a köbön", ahogy azt a csomagoláson is olvashatjuk, annak ellenére, hogy elvileg csak 39% van benne, többnek érződik.Valószínű, hogy a cukorral bántak spórolósabban.
A baj csak az, hogy mivel a csokoládét túl karakteresre csinálták, az összes hozzávalóra rátelepszik, így a szinergikus hatás nem érvényesül az elemek között.
Az eddigiek közül kétség kívül ez a legkevésbé sikerült változat.


Termék megnevezése: Fehér- 51,5% és tejcsokoládé 20% földimogyoróval 9,5%, mazsolával 9,5% és zselével 9,5%
Kakaóvajhoz adott növényi zsírokat tartalmaz.

Összetevők: cukor, narancsízű zselécukor (cukor, glükózszirup,víz, zselésítőanyag, citromsav, nátrium-citrát,aroma, pálmazsír, karnaubaviasz),
földimogyoró, mazsola, kakaóvaj, zsíros tejpor, kakaómassza, shea és pálmazsír, tejzsír, lecitin, poligricerin-poliricinoleát, tejcukor, tejsavópor, vaníliakivonat

Kakakó szárazag.tartalom a tejcsokiban: min. 27%

100 g 117 kcal


Látványra ez a legkreatívabb. Ilyen talán Studentkában sincs.:)
Hiába, koppintani így érdemes! Levesszük az eredetit és továbbgondoljuk azt!


Illatában kicsi tejcsoki, kicsi vanília és enyhe pörkölt mogyi fedezhető fel.
Ízében a fehércsokishoz képest nem sokat tesz a tetején lévő tejcsokiréteg. Igen, azt hiszem ez csak a vizuális élményt fokozza.


Összességében ez egy nagyon jól sikerült termékcsalád. A belerakott 28-36%-nyi finomságot többnek érezzük, hiszen valamennyi kockára jut belőle bőven.
A fehércsokis valamelyik változatát mindenképpen érdemes megkóstolni, de csak óvatosan, mert jön a bikiniszezon!:)))








Megjegyzések

Népszerű bejegyzések