JOGOBELLA PANNA COTTA KVARTETT


Mivel nagy népszerűségnek örvendett a Jogobella előző szériája, az amerikai sütis kollekció (ami limitált kiadásnak indult, de még két év elteltével is piacon van: http://nasi-ajandek.blogspot.hu/2015/01/zott-yogobella-amerikai-stilusban.html), úgy gondoltam, bemutatom a legújabbat is. Ezúttal is egy desszertet helyztek középpontba; a panna cottát.
Korábban már áfonyás ízben létezett ez a kombináció (igaz nem Jogobella néven futott (Sanée), de ugyanúgy a Zott gyártotta azt is) most viszont epres, őszibarackos és meggyes ízben is megkomponálták.




Azok kedvéért, akik nem tudják mi a Panna Cotta: olasz desszert. Gyakorlatilag csak a neve hangzatos, mert nem másról, mint cukrozott tejszínről és némi zselatin keverékéről van szó.
Így nyilván a joghurttól sem várhatunk sokat, csak némi tejszínes jelleget és egy kicsit krémesebb állagot. Meg persze, mivel gyümölcsöket is rajzoltak a csomagolásra, az sem árt, ha mindemellett azokat is felfedezzük.


A kedvenc gyümimmel, a meggyel kezdek. Az áfonyát, mivel azt már ismerjük, a végére hagyom.



Azt már láthatjuk, hogy a gyümölcsös jelleget nem vitték túlzásba. Bár szép rózsaszín, meggydarabokban nem igazán bővelkedik. Illatában azonban fel lehet ismerni, bár nem tisztán, mert összhatásában leginkább a vaníliás fagyiporra emlékeztet.


Állaga közepesen krémes. Bevallom, látatlanba sűrűbbnek gondoltam. Igaz, nem nagyon sajnálom, hogy nem nyomták tele zselésítővel. Cserébe viszont selymesen olvad szét a szájban. Kb. ez az egyetlen pozitívuma. Merthogy ízben inkább a tejszín dominál és emiatt elég jellegtelen. Néha belebotlunk egy-egy meggydarabkába, ami csak az állagban hoz némi izgalmat; van mit rágcsálni.
Ízén aligha fedezhető fel a gyümölcs, maga. A cukor arányát jól eltalálták, se nem túl édes, se nem túl savanyú. Bár jellegéből adódóan, ha kicsit ez utóbbi dominálna, én kimondottan örülnék.


Összetétel: gyümölcs 8%, joghurt 3,5%-os tejből, cukor, meggylé sűrítményből, céklasűrítmény, aroma

100 g 100 kcal

 Talán majd az őszibarackos nagyobbat villant!
Illatában némileg ezen is felfedezhető az őszibarack, a már előbb említett mellékzöngével.
Állaga sem jobb, viszont talán több gyümölcsdarab van benne. Legalábbis többnek hat.
Ízében leginkább a vanília érvényesül. Valamivel édesebb, mint a meggyes.


Ez előzőnél némileg élvezetesebb, legalább már valamilyen aroma dominál benne, mégha nem is éppen a gyümölcs az.

Összetétel: gyümölcstartalom 8%, joghurt 3,5%-os tejből, cukor, őszibarack és maracujalé,őszibarackdarabok, aroma

100 g 100 kcal


Összetétel: joghurt 3,5%-os tejből, sűrített tej, cukor, eper 8%, eperlé sűrítményből, céglasűrítmény, aroma

100 g 100 kcal




Ennek illatán egyáltalán nem érződik a gyümölcs. Leginkább ez is a vaníliás fagyiporra emlékeztet.



 Állag ugyanaz. Az első megítélés után azonban kellemeset csalódunk, ha beletúrúnk, mert azért van benne gyümölcsdarab.
Ízben is talán ez hasonlítható leginkább a róla elnevezett gyümölcsre. Ennek határozottan jól áll a tejszínes beütés. Kedvezően hat az is, hogy, ha a magokra ráharapunk ,azok ropognak, így némi izgalomban is lehet részünk.
A három közül nekem eddig ez a nyerő.



Összetétel: joghurt 3,5 %-os tejből, cukor, sűrített tje, áfonya 6,3%, céklasűrítmény, őrölt vaníliarúd, aroma

100 g 100 kcal


Illatban itt sem felfedezhető az áfolya. Ízben, az epershez hasonlóan, talán némileg jobban, mint elődeinél. Viszonylag sok egész gyümölcsszem van benne, ami jó. És kétségkívül ennek van a legszebb színe. Viszont emlékeimben a Sanée az sokkal krémesebb volt, ennek az állaga viszont, a többivel egyetemben eléggé átlagosnak mondható. Amúgy a tejszínes íz ennek is jól áll.




Összességében ez a kollkeció nem egy nagy durranás. Míg az amerikai verzióban volt legalább egy kiugróan jó (nekem ez a mandarinos ), addig itt nem tudnék megemlíteni egyet sem. Az epres és az áfonyás a másik kettőhöz képest viszonylag finomnak mondható, de az elnevezés alapján sokkal krémesebb is lehetne.


Tömege: 150 g



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések