RECEPT 1.: VÖRÖSBOROS-ASZALT SZILVÁS KEKSZGOMBÓCOK
HOZZÁVALÓK:
25 dkg darált keksz, 10 dkg aszalt szilva, vörösbor (amennyi ellepi a szilvát-kb. 2 dl), 2 tasak vaníliáscukor, 1 púpozott teáskanál fahéj,cukor v.édesítőszer ízlés szerint, 1 tábla étcsokoládé, 3 dkg vaj
ELKÉSZÍTÉS:
Az aszaltszilávkat összedaraboljuk. Összekeverjük fahéjjal, vaníliáscukorral és ráöntjük a vörösbort. (ideálisan édes v. félédes)
Alufóliával v. tányérral lefedjük és 5-6 órára a hűtőbe tesszük, hogy a szilva jól beszívja a vörösbort.
Ezután a darált kekszhez öntjük a masszát, majd a cukrot v. édesítőszert is hozzáadjuk. Jól összedolgozzuk az alapanyagokat. Ha minden jól ment, összeáll a tészta, ha nem, akkor egy kevés bort tegyünk még hozzá. Golyókat formázunk.
Vízgőz fölött megolvasztjuk a vajat és az étcsokit, majd beleforgatjuk a gombócokat.
4-5 órára hűtőbe tesszük és, ha jó ropogós a csoki, megesszük.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése