RECEPT 2.: TÚRÓS GOMBÓC CSOKIBEVONATTAL KEKSZBŐL
20 dkg darált háztartási keksz, 1
citrom reszelt héja és a felének a leve, 1 cs. vaníliáscukor, cukor v.
édesítőszer ízlés szerint, 25 dkg túró, annyi tejföl, amennyivel
gyúrható tésztát kapunk, 3 dkg vaj v. margarin, 15 dkg étcsoki
ELKÉSZÍTÉS:
1. A vaj és az étcsoki kivételével az alapanyagokat addig gyúrjuk, míg egy tömbbé összeállnak.
Érdemes
először a kekszet összegyúrni citromlével és a a túróval, mert annak is
van nedvességtartalma és a tejfölt csak ezután, kis mennyiségekben
adagolni.
2. A tésztából tetszőleges nagyságú gombócokat formázunk.
3. Vízgőz fölött a vajat és az étcsokit megolvasztjuk.Ha túl sűrűnek észleljük a csokit, nagyon kevés tejet adjunk hozzá.
4. A gombócokat beledobjuk a csokiba és megforgatjuk benne, hogy minden oldalát ellepje.
5. A kész gombócot muffin papírba v. csak tányérra/tálcára tesszük.
6. Hagyjuk kicsit megdermedni, majd lefedjük és egy éjszakára v. 4-5 órára a hűtőbe tesszük.
7. Ha a csoki megkeményedett, fogyaszthatjuk is!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése