FERRERO VALPARAISO MAQUI BOGYÓ-ÁFONYA GOLYÓK


Az édességipar újabb egzotikumra lelt, neve maqui bogyó. Ha rákeresünk, akkor viszont az látható, hogy a étrendkiegészítőként már múltja van, számos formában kapahtó és természetesen, mint minden fura nevű, tőlünk jó távolt termő növény, az egyben szupergyümölcsként is funkcionál, így persze újabban minden nyavalyánkraa ez az üdvözítő megoldás. (Egészen addig, míg egy még távolabbi vidékről össze nem szednek egy újabbat...)

Maqui Berry
A Ferrero az új gyümölcs felfedezésével egy új termékcsoportot is megálmodott, ValParaiso néven, mely jelenleg 3 változatból áll.
Az itt bemutatott maqui bogyó-áfonya mellett van még földicseresznye-mangó és goji bogyó-málna kombináció is.



Mivel nálam a goji bogyó a Torras csokinál (http://nasi-ajandek.blogspot.hu/2016/10/torras-goji-bogyos-fehercsoki.html) leírta magát, a földicseresznye meg önmagában (http://nasi-ajandek.blogspot.hu/2015/04/physalis-foldicseresznye.html) és a Lindt csokiban (http://nasi-ajandek.blogspot.hu/2015/03/lindt-excellence-physalis-etcsokolade.html) sem nyerte el különösebben a tetszésemet, kizárásos alapon, a maqui bogyósat választottam.
Persze, aki meg akarja ismerni, ténylegesen milyen eme gyümölcs íze, ne ezt a csokizott golyót vegye, hiszen ebben éppen csak annyi van (1% koncentrátum) belőle, hogy ráírhassák a zacskóra a nevét, az érdeklődés felkeltése végett. Az édesség nagy részét a csoki adja, 59,5% és csak a maradék 39.5%-a a gyümölcs, többnyire lé formájában. Ennek 49,5%-a alma. A maradék 10% pedig az előbb említett 1% egzotikum és 9 % "hagyományos" áfonya.


Kibontva a tasakot nagyon kellemes felleg száll fel, ami az átlagnál kesernyésebb étcsoki használatára utal. Ezt keresztezi egy enyhébb, édesebb illat. Feltehetően ez a gyümölcs.


Maga a csemege kisebb-nagyobb golyók formájában testesül meg.
A csoki, mint írtam, vastag és jó krémes. Nem annyira keserű, mint az illatából várható.
A gyümölcs a zselétől kicsit keményebb, de nem gumicukor állagban található. Némileg féltem, hogy a csoki majd rátelepszik és nem tud érvényesülni, de határozottan érződik az áfonyás hatás. Csak annyiban különbözik egy átlag áfonyás édességtől, hogy mellékízként enyhe virágos beütése van, ami egyébként elég sokáig megmarad.Korábban a Lokum nevű török édességnél tapasztaltam valami hasonlót, csak épp itt nem rózsa, hanem más virágos aromák jönnek elő és persze nem annyira töményen. 

Összességében egyébként finom. Az étcsokis aszalt áfonyáknál mindig az a bajom, hogy a csoki elnyomja a gyümölcsöt, itt érezni más ízeket is. 
Egyébként, sajna, a belseje nem olyan szép kék, mint a csomagoláson, hanem pirosas-narancssárgás.

Tömege:170 g

Összetétel: 

Csoki: 59,5%: cukor, kakaómassza, kakaóvaj, vajzsír, szójalecitin, vanilin
Gyümölcs: 76% almalé-koncentrátum,9 % áfonyalé-koncentrátum, 1% maqui bogyó koncentrátum, almapüré 5%, citromlé, pektin, természetes aroma, gumiarábikum, aroma

Gyártja: Ferrero Németország, https://www.ferrero.de/

MÉG TÖBB KÉP A TERMÉKRŐL:



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések