STÜHMER 9.: NARANCSVIRÁG: KANDÍROZOTT NARANCSHÉJ CSOKOLÁDÉKRÉMMEL, ÉTCSOKOLÁDÉVAL MÁRTVA


A Stühmer a látványos karácsonyi kollekciójának ((Érdemes megnézni, mert igazán büszkék lehetünk arra, hogy ezt magyar cég készítette: http://www.stuhmer.hu/hu/termekek/karacsonyi-termekeink) kidolgozása mellett gondot fordított eme gyönyörűség megalkotására is. Dobozából gondolván a Szilvás Betyár (egyébként idén van ilyen szaloncukruk is) párját készítették el, csak ezúttal az aszalt szilvát kandírozott narancshéjra cserélték. Csokikrém és csokiburkolat maradt.
Mint már többször írtam a kandírozott narancshéj nagyon nem tartozik a kedvenceim közé,így, történetesen, ha nem a Szilvás Betyár (http://nasi-ajandek.blogspot.hu/2013/11/stuhmer-szilvas-betyar.html) lenne az egyik legolvasottabb blogbejegyzés és nem sikerült volna ilyen remekül a csomagolás, tán szó nélkül elmehettünk volna mellette. Dehát így, mindenképpen itt a helye!


Első benyomás 5*. Megkapó szín és grafika. Kézbe venni akkor is élvezetes, ha történetesen kanírozott narancsról van szó.


Szilvás Betyárt már régen ettem, de ott még sima celofántasakban csücsültek a nagy duci szilvák.
Azt hiszem jó lesz abból is újra beszerezni egyet...



Illata kibontva teljesen meglepő. Mivel pont tegnap ettem Sport szeletet bizton mondhatom, hogy hasonlít arra, alkoholos étcsoki kellemes keveréke lengi be igen intenzíven a teret. Szerencsére, a kandírozott narancs fanyar karakteres jelenléte egyelőre nem érződik. Bár lévén, hogy elvileg az a főszereplő, lehet, hogy ez annyira nem jó hír. Összetétel szerint a narancs 30%, csoki 51% és ezek szerint marad 19% a krémnek is. Összességében,  akárhogy  is vesszük,  70% csokis hatás, ami az én lelkemnek igazán üdítő felismerés.
Maga a narancsív látványban már nem annyira lenyűgöző mint a doboza. Egyik kisebb, másik nagyobb. Van, hogy kettő összeragadt, van amelyik girbegurba és van amelyiknek a felülete kicsit kopottas.
Viszont, ha beleharapunk, ezek az egyenetlenségek egyáltalán nem fognak minket érdekelni. Egyszerűen csak átadjuk magunkat a lágy ringatózásnak  az ízek tengerén.(Ah!:)))
A csokiburkolat vastag és ropogós. Nem éppenhogy befedték a héjdarabokat, hanem konkrétan olyan masszívan bebugyolálták, hogy ha kitennénk a téli -20 fokba, akkor is vígan átvészelné.
Hihetetlenül puha. Ez számomra egy újabb meglepetés, mert az általam eddig kóstolt kandírozott narancshéjak mindegyike ragacsos és agyonszárított volt, emiatt persze rágáskor beletapadt a fogba. Ez inkább zselés jellegű. Ráadásul a fanyar utóízt is nélkülözi.
Érződik a jelenléte, de éppen csak annyira, hogy ezt a kakaórengeteget izgalmassá tegye. A cukor aránya tökéletes.Talán a krém masszívabb, mint a Szilvás Betyárban, de lehet, hogy ez csak éppen így sikerült, vagy akkor, amikor kóstolam,  az volt kicsit olvadtabb. Ettől függetlenül - akárcsak arról- csupa jó és szép dolog jut eszembe.

Ez méltó párja lett a Szilvás Betyárnak!
Egy dolgot hiányolok a dobozról, a vicces versikét...



A termékről még több képet és egyéb Stühmer csokikat A Facebook/Stühmer albumban tekinthettek meg:

https://www.facebook.com/1500445583549191/photos/?tab=album&album_id=1556767601250322

Összetétel:


Tömege 200 g = kb.20, 21 db ív

100g 445 kcal

Gyártja: Stühmer Kft., Magyarország, http://www.stuhmer.hu/

MÉG TÖBB CSAJOS NASI KÉPEKBEN:


Szívből csoki, Stühmer tábla és Szilvás Betyár, Heilemann koktéltáska, Bambi fehércsokis mogyorókrémes tábla

MÉG TÖBB STÜHMER BEJEGYZÉS:

SZILVÁS BETYÁR
SZÍVDESSZERT

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések