MIZO KRÉMKALAND: EPRES SAJTTORTA, MADÁRTEJTORTA, FEKETEERDŐ-TORTA, CITROMTORTA


Januárban bemutattuk a Zott amerikai sütis szériáját (http://nasi-ajandek.blogspot.hu/2015/01/zott-yogobella-amerikai-stilusban.html), most pediga Mizo jelent meg 4 féle tortás joghurttal.


Csomagolása mutatósra sikerült. Egyértelműen hangsúlyt kap a görög joghurt jelenléte. Remélem ez a nevéhez méltóan valóban Krémkaland lesz, nem úgy, mint az ugyanazen termékcsaládba tartozó - korábban bemutatott- mangó-narancs, kókusz-ananász kombinációk.


A citromtortával kezdem. Illata nagyon kellemes. A citromhéjjal elkevert tehéntúróra hasonlít. Íze nem túl savanykás, de agyoncukrozva sincs, jól eltalálták az arányokat. A süteményes jelleget annyira nem érzem. Vannak benne darabkák, viszonylag kemények, de ezek leginkább a túrógöbökre emlékeztetnek. Ettől függetlenül finom lett! Ráadásul valóban krémesebb, mint a már előbb említett gyümölcsjöghurtok.


Összetétel: tej, cukor, citrom 3,7%, glükóz-fruktóz szirup, morzsolt piskóta 1,4%(toját,búzaliszt, búzakeményítő, kukoricakeményítő, só)
tejfehérje-koncentrátum, módosított keményítő, zselatin, víz, természetes aroma, sáfrány és citromkoncentrátum, joghurtkultúra

100 g 128 kcal


A feketeerdő-tortás illata elég semleges. A sütis jelleg helyett (ebből teljesen kihagyták a piskótát) itt a meggyes-csokis összetevőket emelték ki. Sőt, leginkább a meggyet, némi kakaós utóhatással. Ez összhatásában nem nagy szám. Nem rossz, de semmi különös.


Összetétel: tej, cukor, meggy 7,5%, glükóz-fruktóz szörp, kakaópor 0,6%, tejfehérje-kncentráum, módosított keményítő, zselatin, pektin, víz, természetes aroma, feketerépa koncentrátum, joghurtkultúra

100 g 124 kcal





A legnagyobb talány ebben a sorozatban számomra a madártejes. Mert ugye a citrom az nagyon a nyár íze, meg az eper és a meggy is ilyenkor érik, de a vaníliás tej mitől nyári?

Illata  a klasszikus krémtúrókat idézi. A süteményes jelleg ebben érvényesül leginkább, mert jó sok tésztagöb található benne. Igaz ennek is túróra hasonlító állaga van, meg ízben sem egy nagy szám, de legalább nincs szétázva és nem undorodunk el, ha ráharapunk.  Ízében nem túl vaníliás, de ez is ehető.



Összetétel: tej, cukor, tejfehére koncentrátum , módosított keményítő, zselatin, víz, morzsolt piskóta 1,4% (tojás, búzaliszt, búzakeményítő, kukoricakeményítő, só), bourbon vanília kivonat 0,1%, természetes borubon vaníliaaroma, karotinok, joghurtkultúra

 100 g 124 kcal


Az epres illata és íze a legintenzívebb. Mind a kettőben felismerhető az eper. Ráadásul itt valamiért a tészta is más állagot kapott. Nem annyira kemények és kisebbek is, mint az előzőekben. A citromos mellett ez a másik kedvencem.

Összetétel: tej, cukor, epre 5,3%, glükóz-fruktóz szörp, morzsolt piskóta 1,2% (tojás, búzaliszt, cukor, repceolaj), tejfehérje-koncentrátum, módosított keményítő, zselatin, víz, természetes aroma, citromlé-, feketerépa- céklakoncentrátum, joghurtkultúra

  100 g 127 kcal

Tömege: 125 g

 Gyártja: Sole-Mizo Zrt., Magyarország, http://www.bonafarmcsoport.hu/bonafarm-csoport/solemizo/

HASONLÓ TERMÉKEK:

ZOTT JOGOBELLA AMERIKA
DANONE CITROMOS TÚRÓTORTA

Megjegyzések

  1. A Feketeerdő ízűt még nem kóstoltam. A másik hármat igen. Ha sorrendbe kellene raknom akkor citrom,eper,madártej 😊

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések