MAGYAR NASIK 8.: DIÓHÉJ: EZÜSTÖS TISZAI MAGOK ÉS TOSZKÁNA, GÖNDÖR FELLEGEK



A mai nasiban leginkább az elnevezése fogott meg. Olyannyira, hogy amikor webshopon megrendeltem, nem is néztem valójában miről is van szó. Amíg ki nem bontottam, meg voltam róla győződve, hogy ezek a dobozkák valamilyen süteményt rejtenek....



...de nem! Ez a diákcsemegének amolyan továbbgondolt változata. Az aszalt gyümölcsöket és különböző olajos magvakat kombinálták némi fűszerrel, hogy még izgalmasabbak legyenek.A hatás fokozásának érdekében pedig néhány elemet kemencében sütöttek meg.


Én az "Ezüstös tiszai magok"-at és a "Toszkána. Göndör fellegek"-et választottam. Mint, ahogy látható, az alkotók szeretik az irodalmat, s lett ihletője ezeknek a  nem mindennapi termékmegnevezéseknek.


A dobozka egy műanyag zacskót rejt, benne a magokkal és aszalt gyümölcsökkel. Egyébként nem kell zsákbamacskát vennünk, a  papírszalagon fel vannak tüntetve a pontos összetevők, illetve azok aránya is.
A cég honlapját érdemes elolvasni (http://diohejbolt.hu/), mert amellett, hogy szép képeket láthatunk, megtudhatjuk azt is, hogy a doboz nemcsak csomagolásként funkcionál, de tálkaként is használható.


Kicsit nehéz kibontani, mert bombabiztosra lezárták, nehogy elszökjenek az aromák. Jól mutatnak egymás mellett ezek a színek és formák. Guszta látvány!
Ízében sem fogunk csalódni. Igaz, én már korábban is ettem aszalt gyümölcsöt olajos maggal, így nem lepődtem meg azon, hogy ezek kombinációja élvezetes. Viszont van ebben egy elem, ami igazán remek ötlet: a vaníliás tökmag. Bár a vaníliás jellege annyira nem jön elő, inkább csak azt érezzük, hogy édes, de én még soha nem gondoltam arra, hogy a tökmagot ne sósan, vagy natúran egyem. A szezámmag és a napraforgó mézes változatai már elég régen a köztudatban vannak, de valahogy a tökmag kimaradt ebből a sorból. Eddig...!!!

Összetétel: aszalt cseresznye 20%, aranymazsola 20%, tökmag 20%, kesudió 18%, mandula 10%, aszalt meggy 9%, nádcukor, vaníliás cukor, ivóvíz, citromsav, kén-dioxid




A második válaszottam egy sós változat. Illatban sokkal intenzívebb, mint az első. Sok-sok szárított fűszer erőteljes elegye. Ez a dominancia az ízben is megjelenik, aminek viszont egyáltalán nem örülök. Olyan mintha belekanalaznánk az ételízesítőbe és csak úgy nyersen megennénk. Csak az olívabogyónak és az aszalt paradicsomnak áll jó, a magok jellegzetességeit szinte a felismerhetetlenségig elnyomja. Viszont ebben is van egy számomra új rácsodálkozás, a szárított olívabogyó. Ilyet még korábban nem ettem, de határozottan jobban ízlik, mint a bolti üveges/zacskós változata.

Összetétel: kesudió 25%, tökmag 25%, földimogyoró 25%, szárított olívabogyó(olívabogyó, víz, só, vas(II)-glukonát) 10 %, szárított paradicsom 10%, olívaolaj, olasz fűszerek 2%, só

Összességében ez egy jó termékcsalád. Biztos vagyok benne, hogy nem csak ezek, de valamennyi tartogat számunkra eddig még ismeretlen, érdekes ízeket. Ráadásul magyar találmány, szóval drukkoljunk nekik, hogy sikeresek legyenek!


Tömege: 60 g

Gyártja: http://diohejbolt.hu/, Magyarország

HASONLÓ TERMÉKEK:

NATURFOOD: CSEMEGE MIX

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések