ROMÁN NASIK 3.: HEIDI SUMMERVENTURE: MEXICO
Na, végre! Egy igzalmas csokoládé!Szeretem, ha egy cég nem a versenytársak után megy, és legyártja ugyanazt a terméket, csak éppen a saját neve alatt.
Ebben van fantázia, kísérletező szellem, bátorság! Ez mindenképpen dícséretet érdemel.
Heidi csokit már egyet kóstoltam, a vörös áfonyás ét táblát, és akkor azt írtam, hogy ez román gyártmány. Ami igaz is, mert valóban Romániában készül, de a tulajdonosok svájciak. Ezzel egyáltalán nem a román édességipar érdemeit szeretném csökkenteni, mert pl. a Kandia étcsokija kimondottan finom, de azért így már érthetőbb, "miből lesz a cserebogár".
A Heidinek nem ez az első nyári szériája. Korábban már megjelent az "Amazon"(lime-maracuja-brazil diós étcsoki), "Caribbean" (kókusz-banán-ananászos fehércsoki) és a "Cote D' Azur" (citrom-vérnarancs-mandulás tejcsoki)
Erről, hogy maradhattam le???
Kár ezen bánkódni, idén be lehet hozni a lemaradást az újabb mester (?) hármassal:
Mexico (guava-csili-papayás étcsoki),
Himalaya ( gránátalma-gyömbér-goji bogyós fehércsoki), Sicilia ( vérnarancs-pisztácia-bazsalikomos tejcsoki).
Egyik érdekesebb, mint a másik, nemde? Ráadásul a csomagolása is igen megkapó. Mondjuk abból éppenséggel a Himalaya tetszett leginkább, de mivel a fehércsokiért annyira nem vagyok oda, így, mint látható, az étcsokisat választottam.
Kibontva a már ismert tábla fogad, mely ezúttal hihetetlneül finom illatba burkólózik. Mondjuk elősre nem valószínű, hogy ebből Mexikóra asszociálnék...
A papaya és a kakaó kettőse intenzíven jelen van. Érzem, hogy ennek csak jó vége lehet...
Kettétörve egyenlőre a dobozra rajzolt narancssárga és rózsaszín foltokat nem látni, de valahol, valaminek csak kell lennie, mert az illata erre utal...(?)
Ha megkóstoljuk a csoki, érezzük, egyrészt a finom, kicsit kesernyés étcsokit, másrészt, hogy valami ropog a fogunk alatt. Úgy látszik ez a granulátumos formula egyre inkább kezd elterjedni az édességiparban. Szerencsére itt nem durva nagy darabokról van szó, hanem apró picikről, melyek rágás hatására aktivizálódnak és megtöltik szánkat csodálatos papaya ízzel, mely határozottan izgalmas élmény a csokival keveredve.
A többi - általam kóstolt- csilis csokihoz képest, melyekben épphogy utólag lehelletnyit lehetett érezni ezt az összetevőt, itt meglepően harsányan van jelen. Na, nem annyira, hogy házisárkánnyá váljunk, de azért bizony kicsit megkapargatja a torkunkat. Hogy van-e benne guava, azt nem tudom, mert fogalmam sincs annak milyen az íze. Ha van, ha nincs ez a csoki nekem maximálisan bejön. Olyannyira, hogy ezek után a többire is nagyon kíváncsi lettem, és muszáj leszek beszerezni egyet-egyet.:))
Aki szereti a különleges ízeket, az ne hagyja ki!
Összetétel:cukor, kakaóvaj, kakaómassza,kakaóvaj,guava (3,5%),papaya darabok (2,5%),chili (0,15%-ez kicsit kevésnek tűnik, ennél többnek érezhető),szójalecitin, természetes vanília és papaya aroma.
Kakaó szárazag.tartalom: min. 50%
Gyártó: Heidi Chocolat S.A., Románia, www.heidi-chocolate.com
Tömege: 80g
Megjegyzések
Megjegyzés küldése