CHERRY QUEEN: PASSION SELECTION
Bonbonetti terméket már láthattatok itt, de Cherry Queent még nem. A klasszikus konyakos meggy szerintem az a termék amit vagy nagyon lehet szeretni, vagy nagyon utálni. Én az utóbbi tábort erősítem. Igaz utoljára kb. a 90-es években ettem ilyet, és akkor nagyon mélyen belémivódott a hozzá fűződő negatív élmény, mert egészen mostanáig sikeresen elkerültem ezt a terméket. Ez a trüffel, dió, marcipán hármas kombináció viszont felkeltette az érdeklődésemet. Mivel nem is drága és nem is túl nagy - gondoltam - olyan nagy baj nem történhet. Végső esetben a kukában landol.
A dobozával van némi problémám. Én biztos, hogy sokkal vidámabb színeket választottam volna a szürke és a barna helyett. Még a lila elmegy, bár az is elég sápkóros. Viszont határozottan tetszik a doboz közepén a három kis ablak:)
A belsejében 3-3-3 db desszert rejtőzködik rózsaszín, óarany és sötétila v. bordó(?) fényes papírba csomagolva. Szerencsére a desszert belseje vidámabb hatást kelt, mint a külseje. Ezen a sűrűn barázdált, sugaras mintázatú arany tálcán nagyon jól mutatnak a színes gombóckák.
Illatát megérezve egy kicsit megijedek, mert egyértelműen és töményen a konyakos meggy lengi körül a teret. Az első, ami eszembe jut: Ajjaj, mi lesz itt??? Vajon a gyermekkori rémség újra megismétlődik?
Emlékeimben egy átlagos konyakos meggy nagyobbnak él. Ezek 9 cm * 9 cm kerületűek (csúcson át és az oldalon át is), talpa 2,5 cm, teteje: 1,5 cm, magassága 2 cm.
Kibontva láthatjuk, hogy mindegyiken kifehéredett (mint Michael Jackson- Nyugodjon békében!) a csoki. Amiről ugye tudjuk, hogy az a termék ízvilágát, jellegét nem zavarja meg, csak éppen nem olyan szép, mint egy fényesen csillogó barna csokoládé felület.
lila:marcipános, bordó-sötétlila: trüffeles,óarany:diós |
A csoki jó puha (bár lehet, hogy egy ropogós csokiköntös jobb volna, így inkább kakaómassza-bevonat jellege van) és azt kell mondjam, hogy nagyon finom.Kellően kesernyés, amihez jól passzol a kicsit alkoholos meggy (szerencsére az illata intenzívebb, mint az íze) és a nem túl édes krémek kombinációja. Ha ki kéne emelnem egyet, melyik a legjobb, nehéz lenne, nekem mind a három ízlik. Talán a diókrémeset választanám és az is csak azért, mert az nem túl elterjedt a csoki piacon, eléggé egyedi jellege van.
Mindezek ellenére a kifehéredett felület miatt nem ajánlanám ajándéknak. De magunkat alkalomadtán meglephetjük egy ilyennel:)
Termék pontos megnevezése: Vegyes töltött csokoládé- diós-és mandulamarcipános és trüffelkrémmel és meggyel töltött étcsokoládés bonbonok
Összetevők: cukor, kakaómassza 20%, alkoholos meggy 15%, kakaóvaj, növényi zsírok,glükózszirup, diómarcipán 2% ,mandulamarcipán 2%,szorbit, invertáz enzim,alkohol, marcipán krémlikőr 1%,szójalecitin,zsírszegény kakaópor, rum-alkohol-marcipán-dió-vanília aroma,citromsav, savanyúságot szabályozó anyag, tartósítószer, antioxidáns
Kakaó szárazag. tartalom: min.49%, bevonatarány 45%
Tömege:100g, 9 db bonbon
100g: 458 kcal
Gyárja: Bonbonetti Kft, Magyarország, http://www.bonbonetti.hu
MÉG TÖBB BONBONETTI:
SZÍVEK MARCIPÁNBÓL
TIBI: EGÉSZMOGYORÓS TEJCSOKI
CHERRY QUEEN JÉGKRÉM
CSOKIS-MEGGYES ÉS MARCIPÁNOS FALATOK
Megjegyzések
Megjegyzés küldése