COMBO: KAKAÓS ÉS KENDERMAGOS SZÓJÁS ÉDESSÉG


Bongo után Combo. Nekem erről a szóról a kedvenc tetrisz játékom az Incadia jut eszembe. Abba hangzik el rendszeresen a "combo bónusz" kifejezés. Melynek most utánanézve kiderült, hogy általános jelentése van, tehát valószínű a többi tetriszben is van ilyen. Akkor használják, ha egy elem jó elhelyezésével több sort is lebontasz.

Egyébként meg, amint látható, szójás édességet takar. Méghozzá mindjárt kettő változatot. Az egyik szimplán kakaós (piros) a másik pedig kakaós-kendermagos (zöld).


A kendermagossal kezdem.


A zacskó egy vastag, fényes, édességszelethez képest meglehetősen nehéz rudat tartalmaz. Régen az utasellátó nézett így ki. Csak ebből árad a tömény rumaroma. Ami meg inkább a kókuszrudak sajátja.


Kettétörve ilyen szép látvány fogad. Most meg amolyan gesztenyepüré-hatása van. A csokiburkolat elég vastag, de képlékeny. Beleharapva az állaga jó puha, de rágás közben valami serceg a fog alatt. Érződik, hogy nem cukor, valószínű ezek lehetnek a kendermagok. Ami érdekes, hogy illatában jobban kijön a rumaroma, mint ízben. Ettől függetlenül nem rossz. Bár finom helyett inkább az érdekes szót használnám.


Összetétel: cukor, szójadara 22,7%, glükózszirup, pálmazsír, kakaós bevonat 13,8%, hámozott kendermag 5,5%, sovány tejpor, tejsavópor,kakaó és karobpor 0,3-0,3%, rum-csoki-kókusz aroma

100 g 471 kcal




A sima kakaósnak a belseje más mintát kapott. Leginkább a radioaktív anyagok jelölésére hasonlít. Ami ebben a megközelítésben nem éppen kecsegtető asszociáció.
Illatában itt is a rumaroma érződik. És sajna ez is ropog a fog alatt, tehát ezt semmiképpen nem a mag okozza. Kizárásos alapon a szójára gondolnék. Az előbb nem ejtettem szót a külső csokirétegről. Gyakorlatilag nem sok ízt ad az egészhez, elég semlegesre készítették.

Mindent egybevetve van egy utasellátó szelet formájú, kókuszrúd illatú és  állagú, geszetenyepüré színű édességünk. Ami amúgy nem ehetetlen, de tény, hogy ennélkül felkel még holnap a nap.

Összetétel: cukor, szójadara 23,6%, glükózszirup, pálmazsír,  kakaós bevonó 15,4 %: cukor, teljes mértékben hidrogénezett pálmamag-zsír, zsírszegény kakaópor,szójalecitin, vaníliakivonat
sovány tejpor, tejsavópor, 0,4% kakaó-és karobpor, csoki-rum-kókuszaroma

Tömege: 65 g

100 g 459 kcal

AJÁNDÉK TIPP: 

A kendermagos szelet felhasználásával tökéletes bögreajéndék készíthető:





Megjegyzések

Népszerű bejegyzések