MARABOU DAIM
Korábban már bemutattuk, hogyan találkozik a svéd csoki az amerikai keksszel (http://nasi-ajandek.blogspot.hu/2015/03/marabou-tejcsoki-oreo-keksszel.html), most a nagyon svéd változatát láthatjátok: svéd csoki svéd "töltelékkel". Amit mindjárt meg is cáfolok, és rögtön kiderül, hogy alapvetően ez is egy svéd-amerikai kombó, hiszen a Daim története szerint az ötvenes években az amerikai "Heath" terméket vették át és lett belőle Daim. Európában viszont egyértelműen a svédeknek tulajdonítjuk ay égetett-cukrozott manduladarabos csokiszeletet, mint találmányt.
Előljáróban annyit hozzátennék, hogy én az égetett-cukrozott összetevőket, krokantokat nagyon nem szeretem a csokiban, sőt önmagukban sem, de a Marabou csoki alapból annyira finom, hogy szerintem ezt semmivel sem lehet elrontani. Az Oreoval sem sikerült, a Daim sem árthat neki...(?):)
Ez a látvány már ismerős. Illata viszont ezúttal határozottan intenzív. A tejcsokihoz hozzájön még egy kis karamellizált cukor, ami nagyon jó hatással van végeredményre.
A Daimdarabkák nem igazán látványosak ebben a csokiban. Egy szerencséjük van, hogy fényesek, így némileg meg tudnak csillanni a rivaldafényben.
Óvatosan haraptam rá, mert ezekkel a grillázsokkal nem árt vigyázni, de szerencsére félelmem alaptalan volt. Viszonylag könnyen megadják magukat, és bár beleragadnak a fogba, de amilyen gyorsan teszik ezt, olyan gyorsan távoznak is onnan. Ropognak, szétrágva sem válnak gusztustalanul ragacsossá és nyállal keveredve hamar elolvadnak.
Akárcsak illatban, ízben is jól passzol a tejcsokihoz. Ez a kombináció lényegesen jobb párosítás, mint az Oreo kekszes. Sőt, kimondottan finom!
Összetétel: cukor, kakaóvaj, kakaómassza, tejzsír, tejsavópor, sovány tejpor, növényi zsír, vaj, mandula, cukrozott sűrített sovány tej, szójalecitin, só, aroma
Kakaótartalom min. 30%
Számrazási hely: Svédország
Tömege: 200 g
100 g 540 kcal
Megjegyzések
Megjegyzés küldése