ANGOL NASIK 5.: BASSETTS LIQUORICE ALLSORTS: ÉDESGYÖKÉR-GYÜMÖLCSÖS GUMICUKOR-VÁLOGATÁS


Kiskoromban egyáltalán nem szerettem a medvecukrot. Önmagában ma sem szeretem, de gyümölcsös gumicukorral kombinálva egészen remek nasi lett belőle. Ilyen a Haribonak a "Konfekt"  v. a Katjes "Tappsy" nevű terméke.
Vagy éppen a mai főszereplőnk is a "Bassetts Liquorice allsorts". Az Egyesült Királyság beli gumicukrok itthon nem igazán ismertek, a magyar piacot a német (Haribo,Trolli) gyárak uralják.
De érdekességként mindenképpen érdemes bemutatni.



A 150 g-os zacskó 24 db gumicukrot tartalmaz, melyek színben és formában eléggé változatosak.

Az egyes fajták megoszlása nem egyenletes, van amelyikből 4 is, van amelyikből csak egy db került a csomagba.

Kezdem a legapróbbal, a rózsaszín cukorkás mini koronggal. Annak ellenére, hogy ez az egyetlen, amelyik nem tartalmaz fekete medvecukrot, ennek van a legintenzívebb ánizs íze. A sima fekete a legrémesebb, ez a klasszkus medvecukor. 
A rózsaszín kombinációkról azt gondoltam, hogy eper v. málna ízt kaptak. Ezzel szemben a szín csak a tetszetősség kedvéért van;kókuszreszelék és cukor kombinációja.
A citromsárga korongnak nincs semmi citromos íze, leginkább cukor ízű. A narancssárgába viszont kevertek narancs aromát, az kimondottan finom. Sőt a fehér-fekete-citromsárga kockában is van citrom aroma, így ennek is kellemes íze van.
Az egyetlen barna pedig kakaós tejkaramella ízű. 

Összességében fele-fele arányban vagyok elégedett. Számomra a fehér részeket tartalmazóak bejöttek, a többi nem igazán. Ha ehhez hozzá veszem, az itthoni árát (600 Ft), akkor egyértelműen lebeszélnék mindenkit a megvásárlásáról. Bár tény, hogy csak természetes színezéket és aromákat tartalmaz, de ez a legtöbb hazai forgalomban lévő gumicukornál is így van ma már.

Összetétel: cukor, melasz, glükóz szirup, búzaliszt, kókusz, zselatin, karamell, zsírszegény kakaópor, ánizs koncentrátum, édesgyökér, természetes narancs és citromaroma, ánizs, cékla kivonat, növényi olaj,karamell szirup, kurkuma, paprika kivonat, karnauba viasz,feketeribizli kivonat, spirulina

Gyártó: Cadbury, UK-Birmingham

Beszerzehető: Birtishstore, 600 Ft


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések