GABRIEL: KÉZMŰVES CSOKOLÁDÉ KÜLÖNLEGESSÉG: JÁZMINOS

Az utóbbi két-három évben gomba módra szaporodnak a kézműves csokit, bonbont készítő műhelyek. Talán azért, mert egy-két gyártó sikerén sokan felbuzdultak és most már boldog boldogtalan ezt csinálja. Ráadásul semmi egyediséget nem csempésznek bele, gyakorlatilag mindenki a másikat majmolja. Ami azért is ciki, mert eleve az első magyar is külföldi koppintás. A Bovetti, Momami már évekkel ezelőtt feltalálta ezt a formulát, de a külföldi példákat még hosszan lehetne sorolni.
Megmondom őszintén én nem sok fantáziát látok abban, hogy a kiöntött csoki talpát telerakják mindenféle magokkal, meg aszalt gyümikkel. Ebbe mi a nagy szám? Ráadásul elég borsos árat kérnek el érte.Ha valaki azt mondja mindez azért van, mert igazi kakaóvajat használnak, és a minőséget kell megfizetni, felhívnám a figyelmét, hogy pl. a Milka mogyorós csokijában sincs növényi zsír, de még a Spar saját márkás étcsokijában sem 179 Ft-ért, kizárólag kakaóvaj.

Ettől függetlenül nyitott vagyok az ilyen csokik felé is, hiszen nem lehet addig ítélkezni, míg meg nem kóstolja az ember.Viszont, bánjunk óvatosan ezekkel a gourmet dumákkal, mert könnyen csalódás lehet a vége.

Nade, rátérek a mai választottra. A fent vázolt kézműves csokitípustól ez legalább annyiban eltér, hogy izgalmas alapanyagokat használ ízesítésre. Ez itt jázminos, de van pl. ibolyás, paprikás, virágporos...stb.
A csomagolása is teljesen rendben van. Olyan, mint a papír tasakos dvd-k, vagy cd-k. Szép fényes és jó a grafikája is. Egyet nem tudtam megfejteni, hogy miért van a "G" betű tetején ördögszarv, hiszen Gábriel angyal volt???



A csoki belsejében egy kis zsebben ülnek a táblácskák. Szám szerint 2 db.
A tasak szövegéhez csak annyit:  én biztosan nem írnék ilyet a csomagolásra, mert rögtön szuper nagy elvárásaink lesznek a termékkel szemben és onnan már csak lefelé vezet az út.


Egy tábla 11,5*5 cm, 0,7 cm magas. Illata egyértelműen a keserű csokikhoz hasonlít,de  semmilyen virágos jegyet nem lehet felismerni benne.

Ha megfordítjuk a lapocskát, láthatjuk, hogy ez is, akárcsak a többi kézműves csoki, a talpán díszített. Ezek a fehér apró göböcskék lennének a jázminok. Látatlanba úgy képzeltem el, hogy a virágszirmokat szépen belekeverték a masszába, amik itt-ott illatosan, vidáman kikandikálnak a csokiból. Se szirom, se illat.


Sajnos azt kell mondjam, hogy ha fel szeretnénk fedezni némi parfümös-virágos aromát akkor nagyon rá kell koncentrálnunk. A csokival együtt fogyasztva semmiképpen nem fogjuk fellelni a jázmint, mert a kakaó íze annyira intenzív, hogy elnyom mindent. Ki kell bányásznunk egy nagyobb göböt- ami nem egyszerű, mert eléggé bele van nőve az alapba-, hogy a már említett jellegzetességek előbukkanjanak. Akkor is csak halványan, pár pillanatra lesz benne részünk. A fehér pihék állaga egyébként nagyon érdekes, gyakorlatilag cukorgömbök, ha ráharapunk ropognak.


Most kicsit bajban vagyok, mit írjak. Mert most jönne a "Na, ugye megmondtam, amit ennyire beharangoznak, abban csak pofára esés lehet a vége..." De semmiképpen sem szeretném elvenni  senki kedvét, hogy az efféle termékeket megkóstolja.
Az is lehet, hogy a 90-es évek előtti nemzedék, akihez én is tartozom, annak az ízlése egyszerűen nem tudott kifinomulni, mert az akkori csoki kínálat volt a mérvadó. Így azt vesszük összehasonlítási alapnak, és nem tudjuk felfedezni egy ilyen termék nagyságait.
Szóval maradjunk abba, hogy nem ájultam be tőle. A csokinak kellemes étcsoki íze van, de semmivel sem elbűvölőbb, mint bármelyik "kommersz" társa, bár kétség kívül keserűbb és talán az állaga is selymesebb. A jázminról meg továbbra sem tudtam meg milyen ízű, de ha nyílik a kertben, gondom lesz rá, hogy megkóstoljam, mert most már nagyon felkeltette az érdeklődésemet.

Összetétel:kakaómassza, cukor,kakaóvaj, szójalecitin, természetes vanília, jázminvirág-töret. Kakaó szárazag.tartalom:55%

Tömege:80g, 2*40g

Egyéb infók a csomagolásról:" A jázmin a Himalájából származik, Kínában, Indiában termesztik.
Jó hatással van a nemi életre, oldja a feszültséget, a boldogság érzetét adja. Csokoládéinkkal növelni próbáljuk ezt az érzést, a hölgyek és urak örömére."

Gyártja: Gabriel Bonbon Manufaktúra, Dombóvár, http://www.gabrielcsokolade.hu/termekek.html

MÉG TÖBB NASI KÜLÖNLEGESSÉG:

SZŰZTEÁS KEKSZ ÉS CSOKOLÁDÉ
TERRY'S NARANCS ALAKÚ ÉTCSOKOLÁDÉ
JELLY BEAN: GOURMET VÁLOGATÁS: 36 FÉ
LE ÍZBEN (PL. EPERSHAKE, RÁGÓGUMI, VATTACUK
SÜLT CSICSERIBORSÓ (TÖRÖK NASI)OR, FAHÉJAS-ALMÁS...STB)
PISMANYE: TÖRÖK VATTACUKOR HALMOKBAN
DIÓKOLBÁSZ

MÉG TÖBB VIRÁGOS NASI:

LOKUM: TÖRÖK NASI RÓZSA ÍZESÍTÉSSEL 







 










Megjegyzések

Népszerű bejegyzések