DUPLACSOKIS KÓKUSZGOLYÓ


HOZZÁVALÓK (KB. 12 DB-HOZ)

30 dkg darált keksz
5 dkg kókuszreszelék
1/2 tasak csokis pudingpor
4 dl tej
1 dl rum
1 tasak vaníliáscukor
1 púpozott evőkanál kakaópor
cukor v. azt helyettesítő v. édesítőszer ízlés szerint
15 dkg étcsoki
3 dkg vaj

ELKÉSZÍTÉS:

1. A darált kekszet és a kókuszreszeléket egy tálba tesszük.
2. Az étcsoki kivételével az összes többi alapanyagot melegítő edénybe v. kisebb lábasba tesszük és krémesre főzzük.
3. Hozzáöntjük a kekszhez. Ezt a műveletet apránként végezzük el! Először csak a felét tegyük bele, azután, ha még nem állt össze a tészta, a többit is. Ha esetleg nincs szükségünk az összes krémre, fogyasszuk el egészséggel.
4. Vízgőz felett megolvasztjuk a csokit a vajjal. Ha nem elég simulékony az olvasztott csokink, löttyintsünk bele egy kicsi tejet és keverjük el.Itt is vigyázzunk, nehogy túl sokat öntsünk bele, mert utána soha nem fog visszaszilárdulni, csak ragacsos massza marad.
5. Formázzunk golyóbisokat a tésztából és forgassuk meg a csokiban. 
6. Sütőpapírra, bonbon, v. muffinpapírra helyezzük a  és addig a hűtőbe tesszük még a csoki meg nem dermed a tetején és jó ropogós nem lesz.








Megjegyzések

Népszerű bejegyzések