PETRITS MÉZES SÜTIK

 

A Petrits mézes sütiket családi vállalkozás készíti már generációk óta. Szekszárdon múzeumot is működtetnek. Mindezekről a történelmi időkről többet is megtudhattok a honlapjukon (https://mezeskalacs.hu/a_mezeskalacsos_haborus_naploja), ahol egyébként a sütiket (és sok minden mást) is meg lehet rendelni.

Itt a képen a "Vegyes mézespuszedli-csomag" finomságait, vaníliás mézest és diós csókot láthattok.

Ebből nekem magasan a kedvencem a  töltött puszedli. Puha a tésztája, finom mézet használtak hozzá és a töltelék is ízletes.


"Töltött, puha mézes süteményünket szilvalekvárral, dióval, kajszibarack dzsemmel töltjük, a csomagot pedig a három fajtából vegyesen állítjuk össze, hogy mindenki, aki fogyaszt belőle, megtalálhassa a számára legkedvesebben. A sütemény tésztáját az eredeti, másfél évszázados Petrits puszedli recepttel készítjük.
Készült: liszt (búza, rozs), cukor, méz, tojás, kajszibarack töltelék, szilva töltelék, dió, térfogatnövelő szer(szódabikarbóna, szalalkáli) és fűszerek felhasználásával."

Ami még elnyerte a tetszésemet az a diós csók. 20%-nyi diót tettek bele, igazit, nem aromát nem pirított búzacsírát, ami nagyon jót is tett az ízének. Az állaga, az édesség jellegéből adódóan, kicsit kemény, de ettől függetlenül élvezhető a végeredmény.



"Egy nagyon régi recept alapján készült diós csók, mely évtizedek óta sokak kedvence. Makaronra emlékeztet, ezért ropogós és szájban enyhén ragadós. Nem tartalmaz adalékanyagokat, aromákat, mert ilyesmit nagyszüleink sem használtak.
Készült: cukor, dió, búzaliszt, tojásfehérje, fűszer felhasználásával."

 

 A többi puszedli is finom, mert alapvetően kellemes aromájú mézet használnak hozzá, de a tésztájuk enyhén szivacsos. Szerintem azért, mert felvert tojáshabot kevertek bele. Én pihe-puha változatokat jobban szeretem.

Viszont nem émelyítően édesek, jól eltalálták az arányokat.







Megjegyzések

Népszerű bejegyzések