STÜHMER 11.: PÁLINKÁS SZALONCUKOR
Alapvetően nem szeretem az alkoholos csokikat, mégis utolsó pillanatban nagy késztetést éreztem az iránt, hogy ezt a szaloncukrot megvegyem. Arra gondoltam, lehet, hogy jövőre már nem lesz, mert lássuk be, elég sajátságos és a nőket annyira nem hiszem, hogy lenyűgözi, a pasik meg észre sem veszik, hogy létezik ilyen is.
Ám, mint édesség érdekes, hiszen dupla hungaricum. A szaloncukor is az, meg a pálinka, a kettő egyben meg aztán a nemsemmi!
Az ezüstszínű doboz 3 féle pálinkával töltött szaloncukrot tartalmaz. Mindegyikhez külön szín tartozik. A piros a barack, a zöld a birs, a kék pedig a szilva. A hátulján egyébként ezek fel vannak tüntetve, csakúgy, mint a korábban bemutatott válogatás szaloncukron, így könnyű lesz eligazodni az ízek világában.
Szép fényes a papírja, végei pedig a klasszikus vonalat követik.
Kettő ét és egy tejcsokis (birs) burkolatunk van. Ez a már ismert trapézforma, jó masszív, ám ropogós burkolatta.
Ami igazán meglepő, az a belseje. Ezt az állagot még nem ismertem a Stühmertől. A korábbi termékeiben főként folyékony krémeket találunk, így a szaloncukrokban is, egy-egy tömörebbtől eltekintve, ez pedig egy hígabb lekvárra hasonlít. Ha kettétörjük, nem fröccsen ki úgy, mint általában az alkohollal töltött pralinékban, de, ha az ujjunkat beledugjuk érződik, hogy képlékeny. A színe áttetsző barnás-bordós, ami meg leginkább valami zselés állagra utal. Persze lehet, hogy csak azért ilyen, mert tükröződik benne a csoki színe. Annyira nem mentem a mélyére, hogy kikanalazzam és kielemezzem...
Ízében leginkább a kesernyés étcsoki dominál (a tejcsokiban meg az). Alkoholos jelleget nagyon minimálisan, inkább kicsit utóhatásként érezni, amint enyhén megbirizgatja a nyelvet és a nyelőcsövet. A gyümölcsöt pedig egyáltalán nem véltem felfedezni. A csoki annyira meghatározó, hogy minden más csak a futottak még kategóriában van jelen. Viszont, ebben a formában határozottan élvezhetőbb a sima csoki, mint a Stühmer öntött táblás formáiban, mert nem annyira kemény.
Összetétel:
Most már egyre biztosabb vagyok abban, hogy ez a kiadás nem fog túl sok évadot megélni.
De, majd néha, nosztalgiaképpen fellapozzuk a blogot, és akkor örülünk neki.😄
Ám, mint édesség érdekes, hiszen dupla hungaricum. A szaloncukor is az, meg a pálinka, a kettő egyben meg aztán a nemsemmi!
Az ezüstszínű doboz 3 féle pálinkával töltött szaloncukrot tartalmaz. Mindegyikhez külön szín tartozik. A piros a barack, a zöld a birs, a kék pedig a szilva. A hátulján egyébként ezek fel vannak tüntetve, csakúgy, mint a korábban bemutatott válogatás szaloncukron, így könnyű lesz eligazodni az ízek világában.
Szép fényes a papírja, végei pedig a klasszikus vonalat követik.
Kettő ét és egy tejcsokis (birs) burkolatunk van. Ez a már ismert trapézforma, jó masszív, ám ropogós burkolatta.
Ami igazán meglepő, az a belseje. Ezt az állagot még nem ismertem a Stühmertől. A korábbi termékeiben főként folyékony krémeket találunk, így a szaloncukrokban is, egy-egy tömörebbtől eltekintve, ez pedig egy hígabb lekvárra hasonlít. Ha kettétörjük, nem fröccsen ki úgy, mint általában az alkohollal töltött pralinékban, de, ha az ujjunkat beledugjuk érződik, hogy képlékeny. A színe áttetsző barnás-bordós, ami meg leginkább valami zselés állagra utal. Persze lehet, hogy csak azért ilyen, mert tükröződik benne a csoki színe. Annyira nem mentem a mélyére, hogy kikanalazzam és kielemezzem...
Ízében leginkább a kesernyés étcsoki dominál (a tejcsokiban meg az). Alkoholos jelleget nagyon minimálisan, inkább kicsit utóhatásként érezni, amint enyhén megbirizgatja a nyelvet és a nyelőcsövet. A gyümölcsöt pedig egyáltalán nem véltem felfedezni. A csoki annyira meghatározó, hogy minden más csak a futottak még kategóriában van jelen. Viszont, ebben a formában határozottan élvezhetőbb a sima csoki, mint a Stühmer öntött táblás formáiban, mert nem annyira kemény.
Összetétel:
Most már egyre biztosabb vagyok abban, hogy ez a kiadás nem fog túl sok évadot megélni.
De, majd néha, nosztalgiaképpen fellapozzuk a blogot, és akkor örülünk neki.😄
Megjegyzések
Megjegyzés küldése