RECEPT 10.: CSOKIS,KÓKUSZOS,TÖLTÖTT HABCUKOR HÁZILAG
Ezeket a nasikat a Haribo termékei ihlették. Mivel itthon még nem lehet széles körben kapni a kókuszos, csokis és málnakrémmel töltött változatokat, gondoltam ettől még nem kell elkeseredni, bámrikor Mi is elkészíthetjük, adott esetben még olcsóbban is.
Ám mielőtt ezt megtennénk, felhívon mindenki figyelmét, hogy nagy csodákra ne számítson!
Én ezek közül még csak a csokisat kóstoltam eredetiben, de így elkészítve a kókuszosat meg a töltöttet (bár én nem lekvárszerűséget tettem bele, hanem aszalt epret) azt kell mondjam, hogy mint érdekesség ki lehet próbálni, de biztos, hogy nem ez lesz a kedvencünk.
Igaz én eleve ízesített habcukrot használtam alapként (Nestlétől a Bon Pari Pumpedli nevűt), így nem is értem, miért csodálkozok, hogy a tömény étcsoki dominál végeredményben. A Haribonál nincs ilyen dilemma, hiszen ott az alap eleve semleges ízű, és így nem kérdés, hogy a kakaó a meghatározó.
Ugyanezt éreztem az aszalteperrel töltött változatnál is. Az eper íze teljesen elnyomta a habcukrot.
Magát a kókuszosat meg nem igazán tudom értékelni. Egyszerűen fölösleges rá a kókusz, bár kétség kívül nagyon mutatós vele. Annyi az érdekessége, hogy a fogunk alatt is ropog valami nemcsak a habcukor olvad szét a szánkban. Valószínű ez az eredetinél sem lehet másként. Kivéve, ha eleve kókuszos ízű maga az alap habcukor is, akkor talán van esélye...
Amikor még tudatlan és lelkes voltam továbbfejlesztettem az alapokat és csináltam csokis-kókuszos, meg aszalt epres-kókuszos változatot is, de sajnos ezekről sem tudok jót mondani. De, mint láthattuk az első képen az "osztálykép" gusztára sikerült.
Összegezvén elmondható, hogy a habcukor legjobb, ha megmarad önmagában ízesítve vagy anélkül.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése