HALLOREN NÉMETORSZÁG 1.: BÖHME RHABARBER: REBARBARA KRÉMES ÉTCSOKI


Őszintén szólva a gyümölcskrémes csokik nem tartoznak a kedvenceim közé. Nincs borzasztóbb  az aromázott, színes, ehetetlenül édes fondantrkémnél. (pl. Melba kocka)
De ez a tábla annyira felkeltette a kíváncsiságomat, hogy meg kellett vásárolnom és abban a pillanatban az sem érdekelt, hogy ebben is valami hasonló nyúlós cukor folyam van.
Vajon milyen lehet a rebarbara és az étcsoki kombinációja?
Na nem mintha rebarbarát ettem volna  valaha is, így az biztosan nem fog kiderülni, hogy sikerült-e az eredeti növény ízvilágát belevarázsolni ebbe a táblába.Bár a csomagoláson azt írják,hogy természetes aromákkal dolgoztak...
(A rebarbara (Rheum) a szegfűvirágúak (Caryophyllales) rendjének keserűfűfélék (Polygonaceae) családjába tartozó, lágyszárú növénynemzetség, kb. 60 jelenkori fajjal. A növényeknek nagy, háromszögforma leveleik vannak, húsos levélnyéllel. A kétivarú virágok aprók, színük a zöldesfehértől a rózsavörösig terjed, bogas fürtvirágzatba tömörülnek.Számos faját termesztik gyógynövényként vagy emberi fogyasztásra - ide tartozik a zöldségként termesztett Rheum rhabarbarum vagy Rheum x hybridum, illetve a Rheum rhaponticum faj is. Bár a levelek mérgezők, a levélnyeleket fanyar ízükért felhasználják.-Wikipedia)

És egyébként pedig hashajtó hatású:)))) Hajjaj, mi lesz ebből? 

Kibontva ezzel a szép, szerencsére nem kifehéredett táblával találkozunk. Illata semmihez sem hasonlítható. A kakaó, citrom és málna sajátos keveréke. De valószínű a citromos-málna illat valójában a rebarbarára sajátos illatát akarja jelenteni.
Mindenesetre érdekes...

Szerencsére ha letörün egy "téglát",akkor nem ömlik ki belőle semmiféle ragacsos massza, a krém szilárd halmazállapotú:)))

Szép rózsaszín,mely igen jól mutat az őt körbeölelő barna csokirétegben.

Beleharapva a csoki istenien roppan a fogunk alatt.A krém íze pont olyan, mint az illata. Málna-citrom egy kis fura mellékízzel, melyen érződik a fondant jelleg, de szerencsére csak állagában (kicsit odatapad a szájpadlásra) és nem a tömény cukor ízben. Inkább savanykás. 
A csoki íze kicsit háttérbe kerül, mert a krém adja meg az egész karakterét.


Azt nem mondom, hogy innentől kezdve csak gyümölcsös csokit fogok enni, de hasonló témakörben az eddigi tapasztalataimat messze felülmúlta. Határozottan érdekes,egyedi ízvilággal bír ez a táblácska.


Termék pontos megnevezése: Rebarbara ízesítésű krémmel (62%-látszik is, hogy jó sok töltelék van benne) töltött csokoládé
Összetétel: cukor, kakaómassza, víz, kakaóvaj, glukózszirup, növényi zsír, módosított burgonyakeményító, rebarbara juice(gyümölcslé koncentrátum 2,1%), szójalecitin, színező: bodza, aroma, citromsav

Gyártja: Delitzscher Csokigyár, Németroszág
A cég 1894-ben alakult. 2008-tól a Halloren megvásárolta és azóta ők irányítják.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések